Makaroner_500g_440px

Makaroner_loesa_293x140pxl

Koktid7-9

 

 

Makaroner (från italienskans maccheroni) är små, ofta böjda rör. Det finns många varianter av makaroner. En del är raka och lika långa som spaghetti. Det råder delade meningar om varifrån namnet kommer. En del hävdar att det härstammar från Grekland och andra att det kommer från Italien. Det var den första slags pasta som introducerades i Sverige, sannolikt för cirka trehundra år sedan. (källa: Wikipedia).

Pasta d’oro från Sam Mills är en 100% naturlig produkt som är gjord på endast majs och vatten. En unik tillverkningsteknik gör att Pasta d’oro, utöver god smak, också får den riktiga ”al dente” konsistensen.

Pasta d’oro innehåller inga emulgeringsmedel eller tillsatser och är fri från gluten, ägg, soja och ärtprotein.

Pasta d’oro är tillverkad i EU enligt ISO 22000 och ISO 9001.

Förvaring: Förvaras svalt och torrt.

Förpackning: 500 g

Återvinning: Detta emballage skall källsorteras som mjukplast eller enligt lokala anvisningar i kommunen.

Innehållsdeklaration (länk)

Tillagning: Koka upp lättsaltat vatten (1 l per port) i en kastrull. Lägg i pastan (80 g/port) i det kokande vattnet. Koka i 7-9 min och rör om då och då. Häll av vattnet och servera.