Fusilli_500g_440px Fusilli_loesa_293x140px

Koktid9-11

 

 

 

Fusilli (även kallade pastaskruvar) är små, tjocka, korkskruvsformade pasta. Ordet fusilli kommer förmodligen från fusile, arkaiskt eller dialektalt ord för gevär (fucile i modern italienska), som syftar på den spiralräfflade pipan på den senare (jämför med engelskans rifle). Ordet kan även betyda “liten slända” i modern italienska. (källa: Wikipedia)

Pasta d’oro från Sam Mills är en 100% naturlig produkt som är gjord på endast majs och vatten. En unik tillverkningsteknik gör att Pasta d’oro, utöver god smak, också får den riktiga ”al dente” konsistensen.

Pasta d’oro innehåller inga emulgeringsmedel eller tillsatser och är fri från gluten, ägg, soja och ärtprotein.

Pasta d’oro är tillverkad i EU enligt ISO 22000 och ISO 9001.

Förvaring: Förvaras svalt och torrt.

Förpackning: 500 g

Återvinning: Detta emballage skall källsorteras som mjukplast eller enligt lokala anvisningar i kommunen.

Innehållsdeklaration (länk)

Tillagning: Koka upp lättsaltat vatten (1 l per port) i en kastrull. Lägg i pastan (80 g/port) i det kokande vattnet. Koka i 9-11 min och rör om då och då. Häll av vattnet och servera.