Spaghetti_500g_440px

Spagetti_loesa293x140pxKoktid7-9

 

Spaghetti, (pluralformen av italienskans spaghetto, “litet snöre”, diminutiv av spago, “snöre”) försvenskad stavning spagetti,  är formade som avlånga trådar (strängar). Spaghetti är spritt i hela västvärlden.  När spaghettin inte är helt genomkokt, utan har kvar lite tuggmotstånd kallas det att den är “al dente”. Den ingår som en viktig del av det italienska köket, med klassiska rätter som spaghetti bolognese (med köttfärssås) och spaghetti carbonara (med rökt fläsk, äggula och gul lök). Spaghetti är också vanligt i kombination med tomatsås. (källa: Wikipedia).

Pasta d’oro från Sam Mills är en 100% naturlig produkt som är gjord på endast majs och vatten. En unik tillverkningsteknik gör att Pasta d’oro, utöver god smak, också får den riktiga ”al dente” konsistensen.

Pasta d’oro innehåller inga emulgeringsmedel eller tillsatser och är fri från gluten, ägg, soja och ärtprotein.

Pasta d’oro är tillverkad i EU enligt ISO 22000 och ISO 9001.

Förvaring: Förvaras svalt och torrt. Förpackning: 500 g

Återvinning: Detta emballage skall källsorteras som mjukplast eller enligt lokala anvisningar i kommunen.

Innehållsdeklaration (länk)

Tillagning: Koka upp lättsaltat vatten (1 l per port) i en kastrull. Lägg i pastan (80 g/port) i det kokande vattnet. Koka i 9-11 min och rör om då och då. Häll av vattnet och servera.