Pastasallad med chorizo Farmhouse style

4 personer 

400 g Pasta d’oro Fusilli eller Penne
4 st chorizo
1 dl plockad bladpersilja
1 handfull babyspenat
4 dl frysta och tinade gröna ärtor
1 dl krämig dressing, t ex en smaksatt Crème Fraiche eller Kens Farmhouse Ranch
50 g finriven parmesan
1 ask röda cocktailtomater, delade

Koka pastan i 15 minuter (OBS! Viktigt annars blir pastan för hård i den färdiga salladen!) och spola den kall. Hacka korven och stek den krispig och gyllenbrun. Blanda samman allt och smaksätt salladen med flingsalt och svartpeppar efter tycke och smak.

Spaghetti med tomat och fläsk

2 personer

2 portioner Pasta d’oro Spaghetti
100 g kallrökt fläsk eller bacon
2 små vitlöksklyftor, hackade
1-3 tsk finskuren färsk röd chili
1 liten gul lök
2 stora mogna tomater
2 msk olivolja färska örter, t ex basilika och oregano

Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Skär fläsket i tärningar, löken i klyftor, hacka vitlöken och tärna tomaterna.

Hetta upp en stekpanna och fräs fläsk, lök, vitlök och chili, blanda ner den kokta pastan och tomaterna. Smaka av med salt, peppar och avsluta med örter.

Lasagne med svamp

6-8 personer

2/3 påse (ca 330 g) Pasta d’oro Lasagne Corte
400 g kantareller
200 g champinjoner
100 g färsk spets- eller vitkål, strimlad
1 stor gul lök, hackad
4 msk rapsolja
100 g hasselnötter eller solrosfrön, hackade
2 dl vitt vin
300 g färskost, typ Philadelphia
Riven parmesan

Hetta upp en gryta, häll i rapsolja och bryn svamp, kål, lök och nötter/frön i ca. 5 minuter. Häll i vinet och låt sjuda tills det reducerat bort. Vänd i färskost och smaka av med flingsalt och svartpeppar. Varva Bechamelsås, fyllning och Lasagne Corte-pasta i en ugnsfast form. Strö på riven parmesan och gratinera i ugn, ca 40 minuter i 150°.

Glutenfri Bechamelsås

Till en form lasagne

1,5 l mjölk 3%, gärna laktosfri
0,75 dl Maizena utrört i 2 msk vatten
300 g lagrad ost, riven

Häll mjölken i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Tillsätt maizenaredningen och sjud i 2 minuter, tag bort kastrullen från värmen och rör i osten, smaka av med flingsalt och vitpeppar.

Henriks snabba & goda pastasås

 

4 portioner

2 dl krossade tomater.
½ dl Ajvar  ( mild )
1 dl grädde eller creme fraiche
2 msk flytande Hönsbuljong
3-4 msk Pesto

Nu är det ju oftast nötter i den färdiga peston man köper. Man kan enkelt göra egen utan nötter, hackad basilika (en kruka färsk), riven parmesan (1dl) olivolja (0,5 dl)+ ev. lite oregano. Kör i mixer till en jämn röra.

Salt och färskmald peppar  efter tycke och smak.

Vill man ”toppa” såsen kan man ha i lite skinka eller kyckling.

Italiensk pastasallad med Salsiccia

4 personer

400 g Pasta d’oro Fusilli eller Penne
4 st Salsiccia
1 dl plockad bladpersilja
1 handfull babyspenat
4 dl frysta och tinade gröna ärtor
1 dl krämig dressing, t ex Crème Fraiche med tomat & basilika
50 g finriven parmesan
1 ask röda cocktailtomater, delade

Koka pastan i 15 minuter (OBS! Viktigt annars blir pastan för hård i den färdiga salladen!) och spola den kall. Skiva korven och stek så den får stekyta. Blanda samman allt och smaksätt salladen med flingsalt och svartpeppar efter tycke och smak.